freeones board
Адреса: м. Київ, вул. Тарасівська, 30
тел.: +38 (050) 671-55-67

watchers web

Навіщо і як проводять аудити проєктів, що отримують грант

Протягом реалізації проєкту, представники донора спостерігатимуть за його перебігом, а в кінці вам потрібно буде надати звіт. Але для перевірки великих довгострокових проєктів додатково залучають аудиторські компанії. Це забезпечує більшу об’єктивність звіту.

За правилами більшості донорів зовнішній аудит є обов’язковим для проєктів, які отримали грант понад 50 000 євро. Тому якщо ви отримуєте великий грант, вам необхідно заздалегідь подбати про аудит: знайти компанію, яка його проведе, і побудувати свою роботу та документообіг так, щоб аудиторський висновок був без зауважень.

Хто може проводити аудит

Зовнішнім Аудитором повинна бути аудиторська фірма, яка включена в реєстр аудиторських фірм ОСНАД.  АФ МК Аудит має всі необхідні дозволи для проведення аудитів.

Пам’ятайте, що для більшості донорів аудиторський висновок, так само як і всі інші документи, має бути складено англійською мовою.

Як підготуватися до аудиту

Щоб аудиторська компанія змогла підготувати свій висновок, потрібно буде надати їй всі договори, рахунки, акти та інші документи, пов’язані з виконанням проєкту. Якщо проєкт триває кілька років, таких документів набереться багато, тому важливо з самого початку організувати їх облік і зберігання так, щоб в них було легко розібратися.

Грантоотримувачі зобов’язані зберігати всі оригінали документів, особливо бухгалтерські та податкові записи, а також докази оплати та банківські виписки.

Сам аудит зазвичай займає небагато часу, хоча, звісно, все залежить від проєкту. Якщо у вас невеликий проєкт і чітко організований документообіг, можна вкластися навіть в один тиждень. У разі великих і складних проєктів може знадобитися близько місяця.

Вартість послуг аудитора також залежить від складності проєкту. Однак майте на увазі, що дуже часто цю суму можна покрити коштом гранту. Тому якщо ви заздалегідь оціните обсяг витрат і включите їх до бюджету, цю суму ви зможете компенсувати.

Звертайтесь за аудитом проектів в Аудиторську Фірму МК Аудит

mkaudit.ua@gmail.com

+38 050 671 5567

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

official site www.damplips.cc angry orchard.
Contact Form Powered By : XYZScripts.com
Связаться с нами
sms
phone
email
viber